25 Temmuz 2009 Cumartesi

TED.com - Technology, Entertainment, Design

Sizlere pek bilinmeyen bir siteden bahsedeceğim. Sitenin adresi www.ted.com

TED, kar amacı gütmeyen, fikirler yayılmaya değerdir sloganıyla hareket eden bir internet sitesi. Sitede, kendi alanında uzman bir çok yazar ve bilim adamını TED bir araya getiriyor. Kendi alanında uzman kişilerde belli konularda fikirlerini ifade ediyor. TED'de internet sitesinden bu konuşmaları ayağınıza getiriyor. Bizde dünyanın neresinde olursak olalım, bir çok bilim adamını evimize getiriyor. Böylece fikirler yayılmaya değerdir(ideas worth spreading) motosunu yerine getiriyor.

Günümüzde, internet insanlara sağladığı büyük olanakların yanında, büyük bir enformasyon kirliliğinide beraberinde getiriyor. Bu enformasyon kirliliğinden sıyrılıp, belli konularda uzmanların ufuk açıcı ve bilgilendirici konuşmalarını dinlemek istiyorsanız, TED.com'u sizlere tavsiye ederim.

İngilizce bilmeyen arkadaşlar, http://www.ted.com/index.php/translate/languages/tur linkine tıklayarak, sitede ki yüzlerce videodan bir kısmını Türkçe altyazılı olarak izleyebilirler. Sitede ki videolara Türkçe altyazı ekleyen gönüllü arkadaşlara içlerinden teşekkür etmeyide unutmasınlar. ( :


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder